Gluteeniton ja maidoton lasagne

Vaikka kastike valmistuukin nopeasti ja helposti, pitää lasagnen olla uunissa n. 40 minuutti ja vetäytyä vielä kymmenisen minuuttia, joten hieman yli tunti tähän menee kaikenkaikkiaan.

Tarvitset:

400 gr naudan jauhelihaa

10 dl tomaattimurskaa

3 dl kaurakermaa

100 gr lehtikaalia

4 aurinkokuivattua tomaattia

12 kirsikkatomaattia

4 - 6 valkosipulia

1 kasvisliemikuutio

grillattu paprika (sattui olemaan valmiina) tai puolikas suippopaprika

220 gr Bufala mozzarellaa

12 kpl Semperin lasagnelevyjä

suolaa, grillimaustetta,  lipstikkaa, persiljaa (tai haluamiasi muita yrttejä)

1 rkl Witchdoctorin Dark Roast chilisoossia (tai muuta chiliä)

1 rkl oluthiivahiutaleita

OHJE: Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Paista isossa wokkipannussa tai korkeareunaisessa paistinpannussa ensin jauheliha, mausta suolalla ja grillimausteella. Lisää sitten tomaattimurskat, kaurakerma, yrtit, kahtia leikatut kirsikkatomaatit, pieneksi pilkotut aurinkokuivatut tomaatit, suikaloitu paprika, kasvisliemikuutio, pieneksi revityt lehtikaalin lehdet (ei kovaa ruotiosaa), oluthiivahiutaleet, chilisoossi ja  murskatut valkosipulit ja anna kiehua hiljasella n. 15 minuuttia.

Laita lasagnevuuan pohjalle ensi kastiketta, sitten 6 lasagnelevyä (ainakin minulla mahtui juuri nuo 6), sitten taas kastiketta ja sen päälle mozzarellasiivuja, sitten taas 6 lasagnelevyä ja lopuksi kastike.

Itse ainakin pidän siitä, että kastiketta on reilusti eikä lasagnesta tule kuivaa. Tällä määrällä ei tullut.

Laita sitten uuniin n. 40 minuutiksi, kunnes lasagnelevyt haarukalla kokeiltaessa ovat täysin pehmeät. Jos näyttää kuivuvan, laita aluksi folio vuuan päälle.  Anna seistä folion alla n. 10 minuuttia ennen tarjoilua.

PS. Voit jättää oluthiivahiutaleet pois, jos sinulla ei niitä satu olemaan. Ne kyllä suurustaa kastiketta hyvin, joten laita sitten vaikka maizenaa suurusteeksi, jos sinulla ei ole oluthiivahiutaleita. Lisäksi voit laittaa yhden ison sipulin tai vaikka porkkanaraastetta kastikkeen joukkoon. Myös kirsikkatomaatit voit jättää pois. Minulla sattui niitä olemaan, joten heitin kastikkeen sekaan.

 

Lasagnekastike. Kaikki samassa tällä kertaa.

Semperin lasagnelevyjä