2. huhti, 2015

Ylistys lehtikaalille ja avocadolle

Kaksi on ylitse muiden, nimittäin lehtikaali ja avocado. Niitä ilman en pärjäisi. Hyvää ja terveellistä ja monipuolistakin. Niistä saa vaikka mitä ja voi käyttää lisukkeena vaikka mihin. Lehtikaali on paljon enemmän kun pelkkä lehtikaalisipsi. Suurta herkkua. Voisin syödä joka päivä (ja välillä syönkin). Siitä tulee mitä mainioin sosekeitto, ihana feta-lehtikaalipiirakka (siitäkin ohje tulossa tänne), salaattiin kelpo lisä. Minä tosin freesaan lehtikaalin salaattiinkin hieman. On parempaa. Makuasioita tietysti tämäkin. Kehittelen koko ajan uusia reseptejä lehtikaalista. Niistä sitten myöhemmin lisää.

Ja sitten se toinen lempparini, avocado. Se (vai pitäiskö ihan sanoa HÄN) kuuluu jokaiseen aamuuni: avocadomössö leivän päällä tai ilman. Joka tapauksessa mössönä, kun lisään siihen MCT-öljyn ja oluthiivahiutaleet sekä hampunsiemenet. Oletteko kokeilleet avocadoveneitä? Yhdestä avocadosta saa kahdeksan lohkoa. Ne täytetään katkaravuilla ja mädillä. Ah ja vielä kerran ah. Moni tuntee avocadon vaan Quacamolesta, mikä on myös hyvää. Siitä laitan jossain välissä oman versioni tänne resepteihin. Tiesittekö, että avocadosta voi syödä myös kiven? Kyllä. Tarvitaan kylläkin hyvä blenderi, mikä saa sen kiven rikottua ilman, että kone hajoaa. Avocadon voi myös lämmittää hetken uunissa. Siihen on Sikke Sumarilla ihana ohjekin. Tomaattitäytteellä. Yritän löytää sen jostain. Ei pidä myöskään unohtaa avocadoöljyä. Vallan mainio salaatinkastikkeena ja paistamiseen myös. Kestää hyvin kuumaa