4. huhti, 2015

Keittiöni rakkaat härpäkkeet

Eilen, kun olin kokkaillut tuntitolkulla ja siivonnut keittiöni, mietin niitä kaikkia pikkulaitteita, mitkä on mulle tärkeitä. Nimenomaan siis pikkulaitteita, koska mullahan ei ole varsinaisesti edes keittiötä. Puhun kuitenkin keittiöstä, koska siellä on mun uuni, ehkä tärkein kaikista laitteista.

Minun keittiössäni olevat lukuisat pikkulaitteet eivät kaikki ole toisille ollenkaan välttämättömiä, mutta minulle on. Esimerkiksi kahvimylly, minkä hankin vasta hiljattain, on siis aivan mahtava juttu. Nyt voin juoda hyvää kahvia kotona joka päivä. Kaikki minut tuntevat tietävät, että kahvi on mulle vakava asia. Juon sitä ihan älyttömästi joka päivä. Kahvinkeitintäni pesen vähintään joka kuukausi enkä missään tapauksessa käytä veden kaatamiseen keittimeen kahvikannua, vaan siihen on ihan oma kannunsa. Keittiövaa'an ostin, koska se on niin kaunis. Ikinä en ole käyttänyt. En mä mitään punnitse. Smoothiehärpäke on ihan must. Teen sillä nykyisin lähinnä mustikka/kaurajuomaa. Se kun nyt vaan on niin hyvää juomaa. Kesällä siihen sitten vielä jäitä sekaan. Ah.

Sitten on sähkövatkain. Yleiskone olisi ihana, mutta ei mahdu mun keittiöön, ei sitten millään. Onneksi gluteenittomat taikinat on helppoja, eipä siinä juuri yleiskonetta eikä juuri sähkövatkaintakaan tarvita. Monesti vaan aineet sekoitetaan esimerkiksi puulastalla.

Lötyykö muuten teiltä viisi kuorimaveistä? Multa löytyy. En kyllä tajua, miksi. Veitsiä on muutenkin ihan tajuttomasti. Kauniita veitsiä. Pinkeillä varsilla. Ilman pinkkiä väriä mä kuihtuisin. Ostan kaikkea älytöntä vaan siksi, jos väri on pinkki. Moccamasterinkin saa pinkkinä! Mä olin niin täpinöissäni, kun sen huomasin.

Nyt kun tätä kirjottelen, tajusin, että mulla on oikeestaan todella vähän härpäkkeitä keittiössä ja silti kokkaan vaikka mitä. Ja ne neljä kuorimaveistä mä annan pois. Jätän vaan sen yhden.