5. huhti, 2015

Banaani, superherkku

Banaani ansaitsee sekin ihan oman juttunsa. On siitä vaan niin helppo valmistaa vaikka mitä herkkuja ja tietenkin syödä sellaisenaan. Banaanissa on C- ja B6 vitamiinia, runsaasti kaliumia ja magnesiumia. Moni karttelee ihan turhaan tätä hiilihydraattia sisältävää hedelmää. Ei kai kukaan nyt liho yhdestä banaanista. Kokonaiskalorimäärähän ratkaisee.

Banaanista saa tietysti ne vallan mainiot banaaliletut mustikoilla, mistä ohjekin jo blogissa olemassa. Samalla ohjeella voi tehdä vaikka mustikkapiirakan uunissa. Eli tekee sen mössön ja laittaa uuniin n. 8 minuutiksi hyytymään. Sitten vaan pois uunista ja mustikat ripotellaan päälle (tai mitä marjoja nyt sitten haluaakin) ja takas uuniin, kunnes hyytynyt. Eikä yhtään jauhoja taaskaan tarvittu!

Banaani käy smoothieihin. Tietysti. Tämänhän kaikki tietävät. Mutta kuinka moni on tehnyt banaanijäätelöä? Siis ihan kun pehmisjädeä. Ja taashan käytetään niitä mustaksi muuttuneita banaaneja, kuten kaikessa hyvässä banaaniohjeessa tehdään. Pilko banaani ja laita pakkaseen pariksi tunniksi. Ota pois ja survaise sauvasekoittimella. Lisää hieman kanelia, jos siltä tuntuu ja syö.

Itse ostan aina runsaasti banaaneja kerralla ja annan niiden muuttua mustiksi. Sitten teen niistä tietysti herkkuja ja muut pakastan ohuina siivuina. On sitten aina käyttövalmista banaania tarjolla.

Ja banaanikakkua ei voita mikään. Paitsi tietysti suklaa-banaanikakku!