7. huhti, 2015

Gluteeniton ripsiväri, kiitos!

Eilen havahduin siihen, että kosmetiikassakin käytetään gluteenia. Häh! Miksi ihmeessä? Ja voiko se aiheuttaa mulle iho-oireita? Iho nykyisin kutisee ihan tajuttomasti, päänahka huonossa kunnossa. Syy voiteissa, shampoossa? Silmät ei kestä enää mitään ripsivärejä. Kutisee ja kirvelee. Googlasin monestakin paikkaa ja kyllä ihmisille tuntuu tulevan oireita myös kosmetiikasta, missä on vehnäproteiinia ja vehnäuutetta. Mullekin tulee.

Oli siinä sitten tekemistä, kun suurennuslasilla kävin läpi kaikki purkit ja purnukat, niiden ripsivärien lisäksi. Vaikea lukea niitä tuoteselosteita, on ne sen verran ovelasti kirjoitettu, ettei maallikko niistä mitään tajua. No heitin ainakin kaikki ripsivärit pois ja tänään menen ostamaan uudet. Toivottavasti löytyy luomua. Ruohonjuuresta kenties? Stockmannilta?

Huulipunat. Apua! Mä syön kilotolkulla vuosittain huulipunaa. Ilman en lähde mihinkään. Enkä kyllä raskinut heittää vielä pois mun punia. Niitä on sentään toistakymmentä. Kaikki pinkkejä. Tietysti. Selvitän niiden tuoteselosteet, kun uskallan.

Sanotaan, että gluteeni voi imeytyä kehoon vain ruoansulatuskanavan kautta. Mutta miksi sitten monet saavat oireita meikeistä, saippuasta ja shampoosta? Minäkin. Mulla ei ole tutkittu, mistä kaikki iho-oireet johtuvat, mutta tälläisenä valelääkärinä ja valefarmaseuttina mä testaan tämänkin itse ja siirryn lisäaineettomiin ja luomuun kosmetiikassakin.

Ja nyt metsästämään hyvää (?) luomuripsiväriä. Ja varovasti pinkkiä huulipunaa huuliin. Urtekramilla ainakin gluteeniton shampoo ja saippua. Eikun tilaamaan.