14. huhti, 2015

Itkettävän ihana pizza

Menin aikaisin nukkumaan ja heräsin siihen, että näin unta pizzasta. Enkä mistä tahansa pizzasta, vaan siitä ihanasta viiden juuston pizzasta Italian Diano Marinassa vuonna 1999. Olin reissussa pikkusiskoni Marin kanssa. Ja sitä italialaista mammaa ei myöskään hevin unohda. Sitä, jonka pikku pensionaatissa asuimme.  Miten se olikin aina niin vihainen? No, ehkä se oli sitä italialaista tempperamenttia? Mutta ne pizzat, mitä siellä syötiin, oli kyllä parhaat, mitä Italiassa olen koskaan syönyt.

Ja kyllä me niitä syötiinkin. Monesti aamiaiseksikin puolitettiin yksi pizza. Illalla sitten "vadillinen" ihania simpukoita alkupalaksi ja sitten pizzaa (no ei ihan joka päivä). Kerran sitten eteemme tuli se ihana viiden juuston pizza. Taivaallinen...... ja me oltiin ihan ähkyinä niistä simpukoista eikä jaksettu kun vähän maistaa pizzasta. Vieläkin itkettää, kun siitä pitää untakin nähdä kaikkien näiden vuosin jälkeenkin.

No, joka tapauksessa tästä unesta tuli mieleen yksi pizzapohjaresepti, mitä aion päivällä tänään kokeilla. Siitä sitten reseptiä tulee, mikäli osoittautuu kelvolliseksi.

Ja nyt takaisin nukkumaan. Jospa näkisin samaa unta uudelleen. Hyvää yötä!