21. huhti, 2015

Omanlaisensa Sulo Vilén minäkin

Kaksi yhden hinnalla. Kolme pakettia kympillä. Hullut päivät, Kampituspäivät, Mammuttimarkkinat, Euron päivät..... Ostanko 10 jugurttipurkkia, kun nyt saa halvalla. Jauheliha vaan 2 euroa paketti, otankin niitä kolme. Jääkaappi ja kuivakaapit keittiössä pullollaan ruokaa. Pelkään, että ruuat pilaantuvat jääkaapissa, leivät homehtuvat ym. Tarkkailen päiväyksiä jatkuvasti. Siinäkin varsinainen homma - mulla on siis todella paljon erilaisia jauhoja, säilykkeitä, uht-juomia ym. kaapit täynnä. Jääkaapissa tälläkin hetkellä 7 paprikaa!! Salaatteja 4 eri lajia, kalkkunan jauhelihapaketteja 3, älytön määrä lehtikaalia ym. ym.

Osaatko Sinä täyttää jääkaappisi ja kuivakaappisi järjellisesti? Onko Sinulla jääkaappitajua?  Heitätkö ruokaa roskiin? Tiedätkö, mitä Sinulla on pakkasessa? Ja kuinka vanhoja pakkasessa olevat ruokasi ovat? Minä en aina todellakaan tiedä En kuitenkaan heitä mitään pois. Mieluummin annan lapsille ja tutuille. Ja niin tapahtuu todella usein. Ja sitten ostan taas uutta. Apua. Ihan älytöntä. Miksi sitä ei osaa ostaa vain sen verran kerralla, kun tarvitsee? Kaupat on lähellä, joten ei senkään takia tarvitse ostaa kilotolkulla tuotteita.

Joka viikko päätän, että nyt syön pakkasesta jämiä, en käy kertaakaan kaupassa. Vielä en ole tässä onnistunut. Tarvitsisin Food Coachin. Onko niitä? Siis sellaisia, jotka neuvovat, miten järkevästi ostetaan. En tarvitse sellaista, joka neuvoo syömisessä. Kyllä mä syödä osaan. Jopa ihan terveellisestikin.

Niin ja tuo otsikko. Kuka muistaa Sulo Vilénin?