24. huhti, 2015

Uutta kohti ilman kuona-aineita

Nyt en tarkoita Spiruliinaa, Bioteekin puhdistuskuuria, Colonic Plus kehonpuhdistajaa tai jotain muuta Detoxtuotetta tai -menetelmää. Tarkoitan tässä energiasyöppöjen ihmisten poistamista elämästäni. Kuulostaa varmaan kamalalta? Niin se onkin, mutta joskus ihan välttämätöntä tehdä. Ainakin itse olen tyytyväinen, kun poistin elämästäni ihmiset, jotka veivät minulta kaiken energian ja aiheuttivat vaan pahaa mieltä.

Näin keväällä kokonaisvaltainen kehonpuhdistus on monellakin mielessä, mutta kuinka moni miettii elämässään olevia ihmisiä, jotka eivät välttämättä sinne kuuluisi? Toivottavasti teillä ei ole tälläisiä ihmisiä, minullakaan ei enää ole.

Minulla oli pari "ystävää", jotka odottivat aina saavansa kaiken itselleen, heillä ei ollut koskaan aikaa kuunnella muita, auttaa muita. Mutta taivas varjele, jos joskus kieltäydyit jostain, niin johan olit kamala akka, kun sulla ei ollut aikaa ja halua auttaa. Yhteisissä tapaamiseissa he puhuivat koko ajan itsestään, omasta erinomaisuudestaan. Imivät sinusta kaiken energian niin kuin joku musta aukko. Oikeat ystävät kuuntelevat myös Sinua, auttavat ja tukevat, kun sitä tarvitset eivätkä oleta, että Sinä olet vain heitä varten. Aina kun he tarvitsevat.

En enää pitänyt siitä, kun olin viettänyt aikaa tälläisten ihmisten kanssa, niin olo oli kun olisin juossut 10 kilometrin lenkin, ihan voimaton ja pää täynnä negatiivisia asioita. Sitten, yhtenä iltana kävin läpi puhelimessa olevia numeroita ja painoin delete-nappulaa niiden henkiöiden kohdalla, jotka eivät enää tuntuneet kuuluvan elämääni. Olo oli ensin surullinen, sitten helpottunut, vapaa, puhdistunut. Nyt ei pidä ajatellä, että tein tämän yrittämättä ensin puhua ja saada asiat muuttumaan. Toki, monta vuotta yritin. Ei mitään tehoa.

Toivon todella, etten itse ole tälläinen energiavaras ystävä ja ihminen. En halua olla. Toivoisin olevani sellainen ihminen ja ystävä, joka kuuntelee ja jota kuunnellaan. Joka ei ole itsekäs "mulle kaikki ja heti" -ihminen. Luultavasti olenkin, koska minulla on edelleen ihania ystäviä, joiden puhelimessa on numeroni.