17. kesä, 2015

Tarkan syömisen viikko - miten mä sen kestän?

Olen muutaman päivän ollut tiukalla ruokavaliolla. Luulin, että se on ihan helppoa. Eipäs olekaan. Kun on kielletty kaikki, mistä erityisesti pitää, tekee niitä myös koko ajan mieli syödä. Avocado ja tomaatti esimerkiksi.  Ne kuuluvat ruokavaliooni joka päivä, vaan ei nyt. Välillä käyn parvekkeella vaan hiplaamassa raakoja tomaatteja, mitkä kasvavat huimaa vauhtia. Onneksi eivät ehdi kypsyä vielä ennen keskiviikkoa. Entäs mansikat. Niitähän nyt saa, kotimaisiakin. Ei saa syödä niitäkään. Ja parvekkeen mansikka-amppelissa jo kaksi melkein kypsää. Ne ehtii kypsyä ennen kun saan syödä niitä. Miten mä saan ne säilymään? Vielä muutaman päivän.

Ei saa syödä siemeniä, ei puuroja, ei kurkkua, ei hedelmiä, ei ei EI... Nyt todellakin huomaan, miten yksipuolinen ruokavalio onkaan, jos ei syö vihanneksia, hedelmiä, kasviksia, siemeniä, pähkinöitä......Mistä saa kuituja? Saa syödä vaaleaa leipää.
Haloo, mitä kuituja siitä muka saa? Teinkin patonkeja. Ihan jees, mutta kaipaan myslileipää, siemenleipää. Jotain, mitä pureskella. Mistä hampaatkin saa työtä. Pinkki keitto oli ihan hyvää, mutta kuka sitä nyt pelkällä sosekeitolla elää? En minä ainakaan. Rakastan hyvää, maukasta, värikästä, terveellistä ruokaa. Ihan varmasti hampaat jo heiluu suussa. Keripukki!?

Koko ajan mietin, mitä voisi syödä. Tajusin, että vielä kaksi päivää saa syödä maitotuotteita, siis ei juustoja, mutta jäätelöä saa. Äkkiä läheiselle ABC-huoltamolle. Ostin litran jäätelöä. Söin siitä puolet. Pirullisen huono olo. Vatsa näytti siltä, että olisin 9:llä kuulla raskaana. No, mähän en yleensä syö maitotuotteita. Olisi pitänyt arvata, miten siinä käy. Nopea tyhjennys ainakin. Ja taas on nälkä. Voiko tähän aikaan syödä? Kello on kymmenen illalla. Voi. Mä teen munakkaan. Tosin sekin on aika tylsää, kun ei siihen voi laittaa mitään värikästä. Älä Mervi valita, eikös niin? Totta, ihan älytöntä. Eihän tätä kestä
kun viikko. Sitten taas saan syödä, mitä haluan - tai mitä voin yleensäkin syödä. Ostan valmiiksi kilon tomaatteja ja avocadoja, teen myslileipäsiä, grillaan Noitapillejä......

Helpottaa, kun sai kirjoittaa aiheesta. Pienet ne on munkin murheet. Ja jätän sen munakkaan tekemättä. Säästän aamuksi.

Tarkistin vielä - viiniä ei ole kielletty. Jospa Juhannuksena pari lasillista?

Hyvää Juhannusta kaikille!