18. marras, 2015

Mitä mulle nyt kuuluu?

 

Ai mitä mulle nyt kuuluu? Sitä tässä rupesin illansuussa mietimään. Tulin kotiin umpiväsyneenä  pitkän työpäivän jälkeen. Olin niin poikki, että laitoin vahingossa tabletin astianpesukoneeseen. Onneksi löysin sen sieltä, ennen kun laitoin koneen päälle.
Monta viikkoa olen toiminut kun robotti aina kun olen tullut kotiin. Töissä jaksaa kyllä. Siellä on kiire, mutta kivaa. Saaks töissä olla kivaa? Saa. Ja pitääkin olla. Mä lähden aamuisin aina mielelläni töihin. Mutta haluaisin, että jaksaisin iltaisin jotain muutakin kun
katsoa puoli yhdeksän uutiset ja sitten nukkumaan.
 
Haluaisin jaksaa käydä vesijuoksemassa, pilateksessa, iltalenkillä. Haluaisin tavata läheisiä. Haluaisin haluta tehdä vaikka mitä. Mikä sitten mättää, ettei jaksa? Olisi niin kiva syyttää pimeää vuoden aikaa, sadetta, ihan mitä vaan muuta, mutta ei sitä, että mua laiskottaa.
Mua ei nyt vaan huvita treenata ja olla pirtee iltaisin. Mä haluun vaan laittaa kynttilät palamaan, syödä hiilareita ja mennä nukkumaan. Vai haluanko? Onko sitten niin kamalaa, jos ei halua tehdä mitään? Ei halua tavata ketään? Olla vaan oman itsensä kanssa? No, nyt joku viisas taas miettii, ettei kannattaisi. Tulee vaan kaikkee älytöntä mieleen, tai sit kirjoittaa jotain vähemmän älykästä. Ja se joku viisas saattaa hyvinkin olla oikeassa.

Mä olen hyvin sosiaalinen, vilkas ihminen. Tykkään järkätä kaiken maailman juhlia ym. Huomennakin osallistun firman pikkujoulujen etkojen suunnitteluryhmän kokoukseen. Mulla on monta ideaa muhimassa. Nykyisessä työssäni joudun monessakin asiassa äärirajoille osaamiseni kanssa, mutta olen selvinnyt. (ja en nyt tarkoita tällä etkojen suunnittelua). Ehkä se on syy, että en jaksa nyt mitään muuta tällä hetkellä.  Tai halua mitään muuta tällä hetkellä? Onpa syvällistä. Mutta miksi on syyllinen olo, jos ei jaksa tai halua? Eikö talvella saisi illat löhötä hiilariähkyssä? Kyllä saa. Ehdottomasti. Viikonloppuisin mä jotenkin kuitenkin aina herään ja touhotan paikasta toiseen kovalla vauhdilla tai kestitsen ystäviä ja perhettä kotona.

Eli mitä siis mulle kuuluu? Ihan hyvää. Toivottavasti Sinullekin. Nyt menenkin nukkumaan. Uutiset loppuivat juuri.

Ja Ihanaa Joulun odotusta! Kohta päivätkin pitenee.