30. joulu, 2015

Uutta vuotta kohti, vanhaa muistellen

Kohta vietetään vuoden 2015 viimeistä päivää. Jäin miettimään, mitä kaikkea vuoden aikana on tapahtunut. Vai onko oikeastaan mitään tapahtunut? Kyllä on. Vuosi on ollut vauhdikas.  Vaikka paljon on ollut pettymyksiä, niin enemmän on ollut hyviä hetkiä ja onnen tunnetta. Nytkin olen onnellinen, vaikka minulle tärkeä ihminen muutti toiseen maahan. Ei kauaksi, mutta kuitenkin.  Hän aloittaa siellä uuden jakson elämässään ja minä täällä. Toivon hänelle onnea ja menestystä – ja uuden rakkauden.

Tänä vuonna olen perustanut Mervin magoisat –blogin.  Vaikea uskoa, että se oli tosiaan tänä vuonna, 31.3.  Tuntuu, että aina olisin ollut bloggari. Niin mukavaa se on.  Blogin myötä sain tehdä puolisen vuotta ruokaa ihanille raksapojilleni. Hekin ovat nyt lähteneet kotimaahansa takaisin, mutta skypetellään silloin tällöin ja kohta menen   käymäänkin.  Olen saanut suunnitella muutamat isot synttäribileet kesällä, kokkaillut vähän siellä ja täällä, kehitellyt uusia reseptejä.

Vuoden aikana tutustuin moniin uusiin ihmisiin. Osa heistä on jo jäänyt matkan varrelle, osa pysynyt matkassani. Kaikki ovat tuoneet jotain uutta ja ihanaa elämääni. On mukava huomata, että tässäkin iässä vielä saa uusia tosiystäviä. Toisaalta jotkin vanhat ystävyyssuhteet ovat lopahtaneetkin.  Joskus vaan käy niin, ja sekin on hyväksyttävä osana tätä elämää. Elämää, mikä tuntuu hyvältä. Juuri minunlaiseltani elämältä. Kesällä vietin paljon hienoa  aikaa isänikin kanssa.  Tuntuu, että vanhemmiten yhteinen aikamme on parempaa yhdessäoloa kuin aikaisemmin. Ehkä minäkin olen aikuistunut  – vihdoinkin? No, tiedä häntä. Sen ainakin tiedän, että  juuri nyt moni tuttu lukiessaan tätä, hymyilee ja pudistaa päätään – ei se ole. 

Lokakuussa aloitin uuden työn, vanhassa tutussa työpaikassa. Olen viihtynyt hyvin. Kokkailut ovat jääneet vähemmälle, mutta niidenkin aika tulee taas. Kesällä viimeistään, kun pääsee taas suunnittelemaan uusia kalareseptejä. Se hauella täytetty haukireseptikin on vielä laittamatta blogiin. Tulee kyllä – kesällä viimeistään. 

Hyvissä fiiliksissä siis loppuu tämä vuosi. Innolla odotan vuoden 2016 haasteita ja tapahtumia. Ennen kaikkea  mummoksi tuloa. En millään malta odottaa.

Hyvää ja terveellistä vuotta 2016!