Banaanimuffinssit mustikkatwistillä

Tämä ei ole maidoton. Sisältää rahkaa.

Tarvitset:

2 kypsää banaania

3 dl vaaleita Jyttejauhoja

2 dl mantelijauhoja

2 munaa

150 gr voita tai kasvimargariinia

2 dl karppisokeria (tavallinenkin käy)

1 tl soodaa

2 tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

2 dl Valion mustikka-vaniljarahkaa

Ohje: Sulata ensin rasva ja anna jäähtyä. Voit käyttää juoksevaa kasvisrasvaa tässä myös. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita myös jäähtynyt rasva, banaanimössö ja rahka keskenään. Sekoita ensin munat ja sokeri. Lisää sitten joukkoon vuorotellen banaaniseosta ja jauhoseosta. Älä vatkaa.

Laita taikinaa muffinssivuokiin. Paista 180 asteessa n. 20 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyys. Pitää tietysti huomioida muffinssivuoan koko ja oman uunin ominaisuudet. Käytin muffinssipeltiä.

Appelsiinikakku

Tätä ohjetta on mukattu Valion alkuperäisestä ohjeesta gluteenittomaksi ja hieman muutenkin.

200 gr kasvimargariinia

2,5 dl karppisokeria

3 munaa

2,5 dl maissijauhoa

1 dl mantelijauhoa

1 rkl jauhettua inkivääriä

1 tl kanelia

1 rkl leivinjauhetta

1 prk Valion maustettua rahkaa, appelsiini

1 appelsiini

Sitrussiirappi:

40 gr kasvimargariinia

1,5 dl karppisokeria

1,5 dl puristettua appelsiinimehua (voit käyttää kaupan valmistakin, ei hedelmänlihaa)

OHJE: Vaahdota pehmeä margariini ja karppisokeri. Lisää munat yksitellen joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan, lopuksi rahka. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina irtopohjavuokaan. Laita pinnalle appelsiinin viipaleita. Ilman kuorta ja valkoista osaa. Mandariinit käy tähän myös hyvin. Katso, ettei ole siemeniä mukana. Paista n. 30 minuuttia 175 asteisen uunin alimmalla tasolla. Jos pinta tuntuu tummuvan liikaa, laita leivinpaperia tai foliota päälle. Tarkista kypsyys tikulla.

Sitrussiirappi: Mittaa kaikki ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja anna saostua n. 20 minuuttia. Kaada sitten kuuma siirappi hiljalleen kypsän kakun päälle ja anna tekeytyä yön yli.

Kakku valmiina.

Appelsiinisiirappia tulossa

Omenakeikaus

Tähän keikaukseen voit käyttää omenoiden tilalla vaikka ananasrenkaita. Siitäkin tulee hyvää.

Tähän kannattaa käyttää voita. Siitä tulee vaan niin hyvää voin kanssa.

Tarvitset:

Uunivuuan. (silikonivuoka tässä kaikkein paras)

Vuuan pohjalle:

3 - 4 omenaa

75 gr voita

1 dl kookossokeria

Ohje tähän: sulata voi ja sekoita kookossokeri siihen. Levitä tasaisesti vuuan pohjalle ja lisää siivutetut omenat tai omenarenkaat.

Valmista sitten taikina siten, että kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään sitten munat, kauramaito ja sulatettu voi. Eli aloita siitä, että sulatat voin ja annat sen levätä sen aikaa, kun valmistat muun taikinan.

180 gr voita

3 dl Sunnuntai tumma gluteeniton jauhoseos

2 tl leivinjauhetta

puoli tl inkivääriä

2 tl kanelia

2 dl karppisokeria (tai jos käytät tavallista, niin sitä sitten)

1 tl Semperin Pofiber perunakuitua

1,5 dl kauramaitoa (muista ravistaa purkkia, ennen käyttöä)

2 munaa

Taikinasta tulee melko löysää. Älä anna sen pelästyttää. Kaada taikina omenoiden päälle ja paista uunin alatasolla 180 asteessa n. 45 minuuttia. Tikulla kokeilemalla selviää, milloin kypsä. Anna sitten jäähtyä ja kumoa lautaselle.

PS. Hyvää sellaisenaan, mutta Plantin vaniljakastikkeen kera vielä parempaa.

Pohjalla ensin kookossokeri/voiseos, sitten päälle omenalohkoja. Tämän päälle sitten tulee taikina.

Nopea mikrokakku


Tämän tekemiseen menee n. 15 minuuttia ja siinä on jo mikrossa paistaminen mukana.

1 dl Semper Grov Mix

1 dl Gluteenitonta vaaleaa jauhoseosta (esim. Sunnuntai)

1,5 dl kookossokeria

3 rkl raakakaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

3 munaa

150 gr sulatettua margariinia/voita

OHJE: Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja muna/margariini ja sitten vatkaa hetken kaikki yhteen. Laita silikonivuokaan ja mikroon n. 4 - 5 minuuttia

PS. Pilkoin sopiviksi paloiksi ja laitoin sitten Plantin vatkattua vanlilliinikastiketta ja mustikoita päälle. Kostutin ensin mustikkamehulla. Tästä tulee myös kakkupohja helposti ilman uunia.


Puolukkapiirakka

Tästä ohjeesta tulee pellillinen piirakkaa.

4,5 dl Semper Grov tai Fin mix

3 dl Provena Jumbo Oats kaurahiutaleita

2,5 dl karppisokeria (tavallinen käy hyvin myös)

1 tl vanilliinisokeria

2 tl leivinjauhetta

250 gr sulatettua leivontamargariinia

2 munaa

4 dl puolukoita

OHJE: Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulatettu margariini ja munat keskenään ja sekoita sitten kaikki yhteen hyvin. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja ripottele päälle 4 dl puolukoita. Jos käytät pakastettuja puolukoita, niin laita ne jäisinä. Taputtele varovasti puolukat kiinni taikinaan, kuitenkin niin, että ne jäävät pinnalle.

Paista 200 asteessa n. 20 - 25 minuuttia. Ripottele hieman karppisokeria (tai tavallista) puolukoiden päälle heti, kun otat piirakan uunista. Anna jäähtyä, ennen kun leikkaat.

PS. Vanilliinikastike sopii vallan mainiosti tämän kanssa (Plantin esim.).

 

Pellillinen piirakkaa.

Toscamainen kakku

POHJA:

50 gr juokseva rypsiöljyvalmiste

1 dl kauramaitoa

2 dl karppisokeria

2 munaa

2 dl Semper Fin mix

1,5 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

KUORRUTE:

25 gr juokseva rypsiöljyvalmiste

1, 5 dl luomukookossokeria

2,5 rkl Plantin Creamy Dessert kaurakermaa

OHJE: Sekoita juokseva rypsiöljyvalmiste ja kauramaito keskenään. Vaahdota munat ja karppisokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisä kuivat aineet vaahdotettuun muna/sokeriseokseen ja sitten lopuksi rypsiöljy/kauramaito. Kaada seos n. 25 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan (voitele, jos ei silikonia tai laita leivinpaperi pohjalle). Paista pohjaa n. 15 - 20 minuuttia 200 asteessa. Kokeile tikulla kypsyys.

Valmista sillä aikaa kuorrute. Lämmitä mikrossa juokseva rypsiöljyvalmiste, kookossokeri ja kaurakerma. Sekoita tasaiseksi. Levitä seos tasaisesti pohjan päälle ja laita takaisin uuniin noin kymmeneksi minuutiksi. Ole varovainen, ettei pinta pääse palamaan.

PS. Tämä on hyvää ihan sellaisenaan, mutta päälle voi vielä laittaa vaikka tuoreita marjoja. Vadelmat ja punaiset viinimarjat yhdessä sopivat vallan mainiosti.

 

Tein kakun turhankin isoon vuokaan. Tähän on parempi n. 25 cm halkaisijaltaan oleva korkeareunainen irtovuoka, mikä on vuorattu leivinpaperilla.

Kääretorttu

 

 

4 munaa

1,5 dl karppisokeria (tavallinen käy myös)

ripaus suolaa

1 dl perunajauhoja

2 rkl raakakaakaojauhetta

1,5 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 dl kookoskermaa vispattuna

3 dl mansikoita murskattuna

1 tl vaniljasokeria

karppisokeria maun mukaan, mikäli mansikat sitä tarvitsevat

OHJE: Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset ja lisää ne muna-sokerivaahtoon. Levitä leivinpaperille pellille ja paista 200 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa sitten toiselle leivinpaperille, missä on karppisokeria.

Sekoita myös täytteen ainekset keskenään  ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Kääri rullaksi. Käytä apuna leivinpaperia. Anna vetäytyä muutama tunti jääkaapissa.

PS. Tähän voi tietenkin käyttää mitä täytteitä haluaakin.

 

Vaalea kakku

Tähän kakkuun on käytetty valmista Mix for Cake & Muffins -leivontaseosta. Kuten nimestä voi päätellä, tästä voi tehdä myös muffineja. Muffineihin voi lisätä hasselpähkinärouhetta, suklaarouhetta tai kuivattuja marjoja.

Pakkauksen lisäksi tarvitset vain 4 kananmunaa, 180 gr pehmeää voita ja vettä. Helppoa ja hyvää.

Kakku on siis gluteeniton.

Tätä leivontaseosta myy ainakin Gluteeniton maailma.

Mustikkapiirakka

Tämä on gluteeniton ja sokeriton resepti, mutta pohjaan laitoin voita. Voit yhtä hyvin korvata voin jollain kasvimargariinillakin, jolloin saat maidottoman reseptin.

100 gr voita

1 dl karppisokeria (tavallinenkin käy)

1 muna

1 dl perunajauhoja

1 dl Provenan Baking Flour Oats

1 tl leivinjauhetta

OHJE: Vatkaa voi ja karppisokeri vaahdoksi ja lisää muna sekä yhteen sekoitetut kuivat ainekset. Laita taikina piirakkavuoalle ja marjat sen päälle.  Paista  175 asteessa n. 40 minuuttia uunista riippuen. Tarkkaile uuniasi. Kun reunat ovat mukavan ruskeat, on piirakka valmis.

PS. Tarjoile kookoskerman kanssa.

 

Gluteenittoman maailman luomubrowniet

 

 

Tämä luomutuote sisältää raakaruokosokeria, maissitärkkelystä, täysjyväriisijauhoa, tummasuklaahippuja, kaakaojauhetta, sakeuttamisaineena johanneksenleipäpuujauhetta, merisuolaa, bourbonvaniljaa. Tämän valmisteluun menee vain 5 minuuttia ja paistoaika on n. 20 - 25 minuuttia. Ohjeessa on 200 g pehmeää voita, 2 munaa ja 1 dl maitoa, mitkä tarvitset tämän tuotteen lisäksi. Itse käytin juoksevaa rypsiöljyvalmistetta 2 dl ja 1 dl:n kookoskermaa. Täytyy sanoa, että olipa hyvää. Kookos maistui mukavasti, mutta ei peittänyt muita makuja. Suosittelen lämpimästi tätä tuotetta. Kyllä on helppoa! Mielelläni kuulisin, jos joku käyttää esim. kauramaitoa tai cashewmaitoa tämän kanssa ja miten se maistui valmiissa tuotteessa, vai maistuiko.

 

 

 

 

Tässä valmiit Browniet. Tein taikinan pyöreään silikonivuokaan, jottei tarvinnut voidella. Siksi palaset eivät ole kauniita neliöitä, mutta ei haittaa. Maku on mahtava.