Taivaallinen avocadorisotto

Tässä ohjeessa on käytetty kahta lempimakuani eli avocadoa ja kookosta. Lopputulos ihanan pehmeä, kermainen, suussasulava.

0,5 l kookosmaitoa

reilu 2 dl Arborio risottoriisiä (Scotti on paras)

voita

1 sipuli

sitruunaa

(valkosipuli)

1 kanaliemikuutio

2 keskikokoista avocadoa

OHJE: Kuumenna ensin kookosmaito, mihin on lisätty kanaliemikuutio. Lisää n. kahden sitruunanlohkon liemi joukkoon. Kuullota sitten kasarissa pilkottu sipuli reilussa voissa (n. 2 rkl) miedolla lämmöllä ja lisää sitten riisi. Sekoita muutama minuutti ja lisää KUUMAA kookos/kanalientä joukkoon vähitellen. Aluksi riisi saa olla liemen peitossa kokonaan. Lisää halutessasi valkosipulia maustemyllystä hieman. Sekoita mielellään koko ajan. Kun riisi alkaa olla kypsää, lisää vielä reilu ruokalusikallinen voita, niin että risotto kiiltää kauniisti. Risotto on kypsää n. 16 - 20 minuutin kuluttua. Älä päästä kuivumaan. Saa olla mukavan kosteaa. Lopuksi ota risotto levyltä ja lisää kuutioidut, sitruunalla kostutetut avocadot joukkoon. Älä enää keitä vaan sekoita varovasti avocadot kuumaan risottoon. Nauti heti. Risotto ei odota syöjiä, vaan syöjät risottoa.

Tein risoton kanssa punajuuriraastetta kypsistä punajuurista ja lisäsin siihen hieman muskottia.

PS. Tästä annoksesta syö kaksi - kolme henkilöä.

Älä pelästy, mikäli kookosmaito ns. juoksettuu, kun kuumennat sitä. Se ei vaikuta makuun mitenkään eikä näy lopputuloksessa. Kookosmaidolla on kiehautettaessa tälläinen taipumus, mutta risotossa se ei vaikuta ulkonäköön mitenkään.

Artisokkatahnarisotto

Tämän voi syödä joko pelkästään tai lisukerisottona. Tästä riittää kahdelle.

1,5 dl  Arborio risottoriisiä

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl artisokkatahnaa (Deluxe/Lidl)

N. 4 dl kuumaa kanalientä.

persiljaa

Ohje: Kuullota riisit oliiviöljyssä ja lisää lientä vähitellen. Loppuvaiheessa lisää artisokkatahna. Voita ei tarvita, kun tahnassakin öljyä. Tarkista maku. Lisää tuoretta persiljaa  haluamasi määrä. Risotto saa jäädä hieman kosteaksi.