Xocomole/kookosmureke grillissä

Tämän voi valmistaa grillissä tai ihan yhtä hyvin uunissa.

Tarvitset:

400 gr jauhelihaa

2 munaa

1 dl kookoskermaa

1 rkl Witchdoctorin Xocomole-kastiketta

1 dl gluteenitonta korppujauhoa

2 tl savupaprikaa

1 tl suolaa

2 rkl silputtua aurinkokuivattua tomaattia

4 valkosipulin kynttä murskattuna

uuden sipulin varsia haluamasi määrä tai 1 iso sipuli

lipstikkaa ja persiljaa

Porkkanoita murekkeen seuraksi

OHJE: Riko munat astiaan, lisää korppujauhot ja kaikki mausteet sekä kookoskerma. Anna turvota n. 10 minuuttia ja sekoita sitten jauheliha joukkoon. Muotoile murekkeeksi ja pilko seuraksi uuni/grillivuokaan porkkanoita. Sivele porkkanat haluamallasi öljyllä. Kun otat murekkeen/porkkanat grillistä tai uunista, lisää porkkanoille vielä sormisuolaa.

Tarjoile uusien perunoiden kanssa. Jos mureketta jää, sen voi laittaa vaikka aamiaisleipien päälle viipaleina seuraavana aamuna. Ja päälle chilimajoneesia ja tomaatteja. Nam.

PS. Grillaa kannen alla turhaa avaamista välttäen. Uunissa n. 175 asteessa 45 minuuttia.

 

 

Tässä menossa grilliin. Grillaa kansi päällä. Vältä turhaa avaamista grillauksen aikana.

Grillaajan parempi pyttis

Tänään kevään ensimmäinen grillaus suoritettu. Grillattu Tammisen Bratwurstia. Hyvää raakamakkaraa. Gluteeniton ja laktoositon.

200 gr Bratwurstia

1 iso sipuli

parsakaalia

kukkakaalia

porkkanaa

lisäksi lipstikkaa ja valkosipulia. Päälle ripoteltu vielä kurpitsan- ja auringonkukan siemeniä.

Ohje: Keitä sillä välin kun makkarat paistuvat kukka- ja parsakaali ja porkkanat. Grillaa myös sipuli ja valkosipuli esim. foliossa. Sekoita kaikki ainekset yhteen ja nauti ihanassa auringonpaisteessa esim. hyvän gluteenittoman oluen kanssa.

 

 

Pekonilla käärityt broilerinfileet lisukkeineen

Tykkään syödä grilliruokaa. Teen usein juuri broileria jossain muodossa ja yleensä mulla on aina munakoisoa ja porkkanoita. Ne nyt vaan on nin hyviä lisukkeita. Tällä kertaa hieman erilailla maustettuna kylläkin. Munakoisoihin tulee pestoa ja porkkanoihin hunajaa.

Tähän reseptiin tarvitset:

6 maustamatonta broilerinfilettä

1 munakoiso

6 porkkanaa

turkkilainen tai kreikkalainen jugurtti (300 gr)

mausteita oman maun mukaan

hunajaa

punaista pestoa

1 pkt pekonia

OHJE: Sekoita ensin haluamasi mausteet jugurtin sekaan. Suosittelen mahdollisimman tulista sekoitusta. Sopii niin hyvin jugurtin pehmeyden kanssa. Alla olevassa kuvassa on tarkempi ohje tähän vaiheeseen.

Kun fileet ovat maustuneet tarvittavan ajan eli mielellään sen vuorokauden, ota pussi jääkaapista ja poista ylimääräiset jugurtit päältä ja kietaise pekoniin. Lado fileet grillivuokaan, jos et grillaa parillalla.

Munakoiso ja porkkanat:

Leikkaa munakoisot pitkittäin n. puolen sentin paksuisiksi. Itketä n. 15 minuuttia ja poista sitten neste ja ylimääräinen suola pinnalta. Sivele jokaiselle munakoisolle punaista pestoa ohuelti. Siivuta myös porkkanat ohueksi, jotta kypsyvät samaan aikaan. Lado uunivuualle  ja sivele ohuelti juoksevaa hunajaa päälle sekä ripaus sormisuolaa. Paista parillalla samaan aikaan broilerinfileiden kanssa. Älä käännä munakoisoja ja porkkanoita grillauksen aikana. Grillaa kansi kiinni.

Vinkki: Jos haluat todella kauniin pinnan munakoisoille, käytä ne ensi pikaisesti grillissä ja lisää sitten vasta pesto.

Nauti raikkaan salaatin ja hyvän grillijuoman kanssa, niin maistuu vielä paremmalle. (Minulla ei tällä kertaa ollut kun itseni seurana eikä sitä juomaakaan nyt ollut).

PS. Tälläinen marinointi tekee lihasta ihanan pehmeän makuista. Lopputulos ei ole ollenkaan niin tulinen, kun luulisi. Joskus olen myös maustanut fileet erikseen ja vaan lisännyt jugurtin pussiin. Silloin olen antanut fileiden ensin pari tuntia maustua kylmässä ja vasta sitten lisännyt jugurtin. Variaatioita on tässäkin marinoinnissa varmaan monia.

Ja kohta saadaan uutta kesäkurpitsasatoa.  Silloin minäkin vaihdan munakoison siihen. Se toimii ihan samalla tavalla näissä mun resepteissä.

Mausta joko turkkilainen tai kreikkalainen jugurtti chilillä, suolalla, grillimausteella, curryllä, kurkumalla, savupaprikalla, valkosipulilla ja niillä yrteillä, millä haluat. Laita broilerinfileet pussiin ja kaada jugurttiseos perään. Puristele pussia niin, että jugurtti menee tasaisesti jokaiselle fileelle. Laita jääkaappiin maustumaan yön yli tai vähintään 4 tuntia. Käy välillä puristelemassa pussia.

Grilliin menossa. Fileiden päällä vielä persiljaa (yrttihullu kun olen).

Munakoisocannellonit

Tämä on taas niitä reseptejä, mitä voi muunnella paljonkin. Rullien sisään voi laittaa, mitä haluaa.
Jos et halua juustoraastetta pinnalle, käytä munakoisot ensin grillissä, että saat kivan pinnan. Munakoisot pitää  leikata hyvin ohuiksi pitkittäissuunnassa. Mandoliini on tähän paras väline. Itketä ensin, mutta pyyhi suola hyvin pois, koska vuohenjuusto on suolaista.

Yksi iso munakoiso (n. 10 canellonia)

vuohenjuustoa

300 - 400 gr herkkusieniä

persiljaa

(juustoraastetta pinnalle)

OHJE: Pilko herkkusienet pieniksi kuutioiksi, paista pannulla oliiviöljyssä ja lisää lopuksi runsaasti tuoretta persiljaa pieneksi silputtuna. Laita jokaisen munakoison päälle ensin vuohenjuustoviipale, sitten herkkusieniä ja rullaa. Lado rullat tiiviisti toisiinsa kiinni foliovuuassa. Tähän kannattaa käyttää grillivuokaa tai vastaavaa, jotta juusto ei valu grilliin tai uunin pellille. Uunissa paistoaika n. 20 min. 200 asteessa. Samaan aikaan laitoin punajuuret ja porkkanat, mitkä olin voidellut oliiviöljyllä ja ripotellut päälle sormisuolaa.

Canellonit voi hyvin lämmittää mikrossa ja kylmänäkin hyviä.

Lado rullat tiiviisti vierekkäin.

Samalla kertaa uuniin tai grilliin porkkanat ja punajuuret

Valmis.