Tuorepuuro

Tuorepuuroja voi muunnella miten vaan. Voit käyttää maitoa, kaurajuomaa, kookosmaitoa, cashewmaitoa. Marjoista käyvät kaikki. Voit käyttää kermaviiliä, rahkaa, kookosmaidon kiinteä osaa, mitä vaan haluat. Käytä erilaisia pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä. Tässä perusohje, mitä siis voit muunnella mieleiseksesi. 

1 dl Provenan Jumbo oats kaurahiutaleita

1 dl kookosmaidon kiinteää osaa

1 dl kokosmaitoa

2 rkl kookossokerilla makeutettua omenasosetta

1 rkl hasselpähkinärouhetta

1 rkl mantelirouhetta

2 rkl pakastemustikoita

OHJE: käytä kannellista lasipurkkia. Laita lasipurkin pohjalle ensin kaurahiutaleet, lisää kookosmaito ja sekoita nämä. Lisää sitten kookosmaidon kermainen osa, omenasose, pähkinät. Älä sekoita näitä, vaan anna olla kerroksittain. Laita jääkaappiin yön yli ja lisää puolijäiset mustikat aamulla. Puuro on valmis syötäväksi.

Mantelimaidolla tehty riisipuuro

Tämä riisipuuro on tehty uunissa ja sokeroimattomalla mantelimaidolla. 

 

2 dl vettä

2 dl puuroriisiä

1 l mantelimaitoa (sokeroimatonta tai makeutettua)

1 tl suolaa 

 

OHJE: Sekoita kaikki ainekset uunivuokaan. Käytä tarpeeksi korkeaa vuokaa, jotta ei kiehu uunissa yli. Lämmitä uuni 175 asteeseen ja laita puuro uuniin n. tunniksi. Sekoita vielä kerran, kun puuro alkaa kiehumaan, jotta suola varmasti sekoittuu tasaisesti.Tarkkaile välillä, ettei pääse kiehumaan yli tai jos haluat ottaa välillä puuron pinnalle muodostuvaa kuorta pois. Jos puuro alkaa tummumaan liikaa, voit laittaa esim. folion päälle.

PS. Puuro on hieman harmahtavan värinen johtuen mantelimaidosta, mutta maku on mielestäni hyvä. Laita päälle vaikka kanelia ja karppisokeria tai tee löysä kiisseli ja tarjoa sen kanssa.

Gluteeniton puolukkavispipuuro

 

Ihan aluksi täytyy tästä reseptistä sanoa, että on kehuttu paremmaksi kun ns. perinteistä vispipuuroa. 

Tämä ohje on tehty yhden henkilön talouteen, joten voit kaksinkertaistaa tämän ohjeen, mikäli teet isommalle porukalle.

5 ja puoli dl vettä

2 dl puolukoita

hieman reilu desi karkeita riisijauhoja

Zero Calorie Sweeteneriä tai sokeria maun mukaan. Itse laitoin vain kaksi rkl Sweeteneriä

OHJE: Keitä ensin puolukoita vedessä n. 15 minuuttia. Siivilöi liemi ja sitten jauhot joukkoon vispaamalla. Keitä n. 15 - 20 minuuttia (sekoita välillä, ettei pala pohjaan)  ja lisää makeutus. Kun puuro on hieman jäähtynyt, vatkaa se vaahdoksi. Mitä kauemmmin vatkaat, sen vaaleampaa tulee. Itse jätin hieman tummemmaksi.

PS. Tästä tulee hyvää myös millä tahansa marjoilla. Ja kohta saa raparperiä. Vallan mainio tässä puurossa.

 

 

Provenan Instant Oat Meal -pikapuuro

Tämä puuro on hyvää. Lisää marjoja, avocadoa tai mitä haluatkin.