Osso bucco

Tässä ohjeessa on kolme luomu osso buccoa eli yhteensä 1,3 kg lihaa. Muista, ettet missään nimessä poista luuydintä lihasta. Se on juuri se juju tässä mehukkaassa ruuassa.

Lisäksi tarvitset porkkanoita ja sipulia reiluina paloina lihan kanssa uunivuokaan laitettavaksi.

Tomaattikastike:

8 dl tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia

2 dl vettä

3 Fond du Chef Beef kuutiota

2 laakerinlehteä

Lipstikkaa ja persiljaa

4 valkosipulin kynttä murskattuna

Ripaus chiliä

Keitä kastiketta  sen verran, että Fond du Chefit sulavat joukkoon eli muutaman minuutin.

Ohje: Leikkaa pieniä viiltoja lihan reunoihin, niin ettei liha käpristy kypsennettäessä liikaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.  Paista sitten kuumassa pannussa lihoille väri haluamassasi rasvassa (ei kookos). Itse paistoin ankan rasvassa. Laita sitten lihat ja lisukkeet uunivuokaan. Savivuoka on tässä vallan mainio. Lisää sitten tomaattikastike niin, että lihat peittyvät. Paista ensin 225 asteessa n. 20 minuuttia, laita sitten uuni 125 asteeseen ja anna hautua kolmisen tuntia uunin alimmalla tasolla.  Tarkista, että liha on täysin kypsää, muttei hajoa. Tarjoile hyvän tuorepastan, riisin tai perunoiden kanssa. Kastiketta on kypsennyksen jälkeen todennäköisesti jäljellä  turhan paljon tarjoiluun, mutta ota ylimääräinen kastike talteen. Siinä on makua. 

PS. Säästin syönnin jälkeen luuytimet ja ylimääräisen kastikkeen ja tein vanhanajan perunakeittoa. 

Uuniin menossa.

Komeat pihvit. Yksi painaa melkein puoli kiloa.